Siirry suoraan sisältöön

Lajiesittelyt

Helsingin Wushussa voit harjoitella perinteisiä kiinalaisia urheilulajeja  ̶  wushu kungfuta, taijita ja health qigongia.

Taitoa, voimaa ja terveyttä

Kiinalaisia kamppailulajeja kutsutaan yleisesti kiinankielisellä termillä wushu, joka tarkoittaa sotataitoa. Wushu-lajeilla on Kiinassa pitkät perinteet ja niitä harjoitellaan tänä päivänä sadoissa eri muodoissa. Lajit koostuvat kamppailuliikkeistä, mutta sekä sisäinen että ulkoinen harjoitus ovat niissä yhtä tärkeitä. Helsingin Wushussa harjoiteltaviin lajeihin kuuluvat taitoa ja nopeutta vaativa wushu kungfu, pehmeää voimankäyttöä harjoittava taiji sekä terveysvaikutuksiin keskittyvä health qigong.

Wushu-lyönti

Wushu kungfu

Lajit ja harjoittelu

Wushu-lajien tärkeimmät harjoittelumuodot ovat liikesarjat ja ottelut – taolu ja sanshou. Lajin eri muotoihin lukeutuvat esimerkiksi erilaiset nyrkkeilylajit, kuten shaolinquan, changquan, nanquan, taijiquan, xingyiquan ja baguazhang. Lisäksi lajiperheeseen kuuluu lukuisia aseen kanssa suoritettavia muotoja, joissa käytetään esimerkiksi miekkaa, sapelia, keihästä tai keppiä.

Wushu-treenit
Wushua miekan kanssa

Wushun historiaa

Muinaisessa Kiinassa wushu oli paitsi itsepuolustus- ja kuntoilulaji, myös osa sotilaiden valintakoetta Tang-dynastian ajalta (600 j.a.a.) alkaen. Jo Song-dynastian aikana (960‒1276) alettiin järjestää myös wushu-kilpailuja. Wushua harjoitellaan nykyään edelleen itsepuolustus- ja kuntoilutarkoituksiin, mutta se on säilyttänyt suosionsa myös kilpailulajina. Kiinan kansantasavallan perustamisen jälkeen wushu kuului maan kansallisiin urheilulajeihin. Tänä päivänä sekä Kiinassa että maailmalla on tuhansia ammattimaisia kilpailijoita ja valmentajia sekä alan tutkijoita.

Seuraavat alkeiskurssimme
alkavat syksyllä 2021

Ajankohtaista

Ota yhteyttä